« WINTERTIPS VOOR UW AUTO!»

Gepubliceerd op 08-03-2023

 

5 WINTERTIPS VOOR UW AUTO:

1. WEES VOORBEREID

Dit klinkt misschien een beetje voor de hand liggend, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Het is altijd handig, maar vooral in de winter, om start- en sleepkabels bij je te hebben, mocht je onverhoopt vast komen te staan.

Een extra lampensetje in de auto hebben liggen kan dan ook nooit kwaad.

Om te voorkomen dat je deur niet open gaat, omdat deze zijn vastgevroren kun je ze behandelen met kruipolie of siliconenspray.

2. GOED ZICHT

Vieze, bevroren en beslagen ruiten zorgen voor slecht zicht. Zorg ervoor dat je ramen goed schoon zijn voor je weggaat. Natuurlijk moet je daarvoor wel eerst krabben, maar als je daar een hekel aan hebt, kun je ook een stuk karton of een doek over je ramen leggen. Zorg ervoor dat je plastic krabbers en ruitenvloeistof met anti-vries in de auto hebt liggen, zodat je niet minutenlang een van de pasjes uit je portemonnee vernield omdat je niks anders bij de hand hebt.

3. WINTERBANDEN

In veel landen is het al verplicht, maar ook in Nederland is het verstandig om winterbanden onder je auto te zetten. Het verschil tussen winter- en zomerbanden is dat het rubber in zomerbanden bij koud weer sneller hard wordt en daardoor krijgt de band een langere remweg.

4. HANDREM

Er wordt wel eens gezegd dat het beter is om de auto niet op de handrem te zetten als deze geparkeerd is, omdat deze zouden kunnen vastvriezen. Advies: om bij vrieskoude nachten de auto in de eerste versnelling of in z’n achteruit te zetten.

5. DICHTGEVROREN

Is je slot toch dichtgevroren, probeer dan slotontdooier! Het is wel handig als je deze NIET in de auto bewaard. Geen slotontdooier? Wellicht kan een föhn uitkomst bieden. Hiervoor heb je natuurlijk wel stroom nodig. Verwarm de ruiten echter nooit! Die kunnen het temperatuurverschil niet goed aan en gaan dan barsten. Giet dus ook GEEN warm water over de ramen.

 

 

sneeuw-auto-s-1678270671.jpg